Hur fungerar mina orderböcker?

Sedan några år tillbaka har jag fört orderbok på gammalt hederligt manér och för in alla beställningar med nummer och övriga detaljer. Sedan dess har jag dessutom börjat kunna se hur mycket jobb jag hinner utföra på en vecka, samt minutpris.

Min timpenning ligger på 510 kr/h inklusive moms och från och med juli 2016 klockas alla mina jobb. Många av mina beställningar visade sig ha korrekt pris och andra kommer att höjas en aning (vilket de redan har gjort, inofficiellt).

Untitled design-2

Tack vare mitt klockningsarbete blir det också lättare för mig att se om det finns plats för fler jobb vilket kommer att leda till att jag i många fall kan leverera snabbare! Jag har helt enkelt effektiviserat mitt sätt att jobba, vilket ger mina kunder en snabbare service, utan att tumma på kvalitén.

Nytt för juli är också att jag numera har Swish och IZettle-betalningar (kort) vilket har visat sig vara mycket smidigt för både mig och kunden. Jag har tidigare tagit betalt via en annan kassalåda, vilket nu inte längre behövs.

1

 

 

Det går mycket bra att höra av sig i god tid för att boka en plats i orderboken, speciellt för mer omfattande beställningar. Du kan sedan välja att lämna in dina saker på en gång eller komma med dem på avsatt datum. Detta garanterar att du verkligen kommer med i min planering.

Jag kommer att hålla en mängd kurser under hösten, både på Hemslöjden (kvällskursen är redan fullsatt, en helgkurs finns platser kvar i), en lite enklare på Folkuniversitetet i Linköping (helgkurs) och en helgkurs i mönsterkonstruktion på Birkagården i Stockholm i november.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *