The name of the game

Så här jobbar jag:

Om du ska lämna in något för ändring så provar vi och diskuterar framför spegeln vad som blir bra. Ha med dig så mycket info som möjligt så att jag är med på vad du är ute efter. Ibland får en ändring provas en eller två gånger under jobbets gång för att få med allt, speciellt om ändringen är komplex, – allt för att jag ska hinna se vad jag gör och för att vi tillsammans ska stämma av att vi åstadkommit vad vi diskuterade.

När du beställer skräddarsytt så träffas vi för en första konsultation där vi diskuterar vad du vill ha och behöver, om det är möjligt, materialval, deadline, snitt och övriga detaljer.

Efter detta kan jag ge dig ett pris (se priser för att få ett hum). Läs också på villkoren. Ibland kan jag behöva några dagar på mig för att räkna på en offert till dig. När du sagt ja och skrivit på pappren är beställningen igång. Vid komplicerade ändringar ger jag ett ungefärligt pris och sedan klockar jag jobbet. Många av de mer komplexa ändringarna hamnar i pris mellan 1000 och 3000 kr, speciellt när det gäller brudklänningar (många små moment).

Beroende på vad du beställer så jobbar vi på olika sätt. Vi diskuterar tillsammans vad som funkar för dig och mig. Jag syr nästan alltid upp en prototyp i lakansväv så att vi båda kan kolla passform, skärningar och annat i lugn och ro, innan tyget beställs.

Tänk på att du behöver vara ute i god tid, skräddarsytt kan lätt ta 3-6 månader eller mer. Detta beror på att det alltid går tid mellan provningar, inväntan på beställt tyg, betänketid för dig och mig. Det är också viktigt att du är med på att skräddare alltid har en mängd beställningar på gång samtidigt, som alla vill ha sitt levererat.  Har du ett specifikt datum som deadline så var gärna tydlig med det. Och säg bara att det inte är bråttom om du verkligen är ok med att vänta. Akutbeställningar går då ibland före.

Vi bestämmer också hur betalningen ska ske, antingen i en eller flera fakturor. Mindre jobb kan betalas cash eller med Visa/Mastercard/Swish.

Din beställning kan, om den inte är alltför skrymmande, skickas med post eller bud. Detta gäller även ändringsjobb.

du får det du betalar för..

Jag jobbar på traditionellt manér och syr därför mycket för hand. Det kostar mer men blir ofta mycket bättre. Det finns saker som maskiner helt enkelt inte gör lika bra.

Jag ägnar mycket tid åt att hitta de bästa materialen, helt rätt knappar och köper in tillbehör från antikhandlare, skrädderigrossister och olika firmor i Storbritannien. Axelvaddar utan plast, antika handknackade pärlemorknappar, spetsar, underarbete på couturenivå, – allt för att kunna ge dig något utöver det vanliga!

Istället för att jobba så snabbt och billigt som möjligt* så tar jag tillräckligt betalt för att verkligen hinna tänka på din beställning och välja så bra metoder som möjligt. Det finns två typer av skrädderier: en där snabbhet och lågt pris på ändringsjobb är viktigt och en annan sort där hantverket och materialen är i fokus och där saker får kosta och ta tid. Jag vill inte ha superbråttom, min ambition är istället att verkligen ge dig av min tid och uppmärksamhet. Skrädderi är värt det.

 

 

 

  • Nej, du får inte exakt samma kvalitét från någon som syr extremt fort och billigt. Det finns en gräns för hur snabbt man kan sy innan man börjar slarva eller ta genvägar. Billigt och snabbt är helt ok för vissa beställningar, det är upp till var och en vad som känns viktigast.