Husarbröllopp

#behindtehscenesellenI vintras sydde jag upp dräkter till ett husar-inspirerat bröllop. Paret är stora fans av 1800-talet och ville gifta sig i dräkter som de sedan kunde använda på tillställningar i föreningen de är med i.

Det var raska bud så vi kom igång så fort det bara gick! Tyger valdes och skickades efter från England, tolier syddes upp och filades på. Jag kutade runt i butiker för att hitta de rätta banden till snörmakerierna på jackorna.

Bruden beställde en höghalsad jacka med fårbogsärm och skört bak. Den skulle bäras över en specialbeställd korsett för den rätta siluetten så sömmarna behövde stämma och midjan plockades in flera gånger tills den blev tillräckligt markerad.

Till jackan sydde vi en kjol med lätt turnyr och släp. Hela hennes dräkt syddes av ljunglila viennesiden. Jackan ficksnörmakerier i gråbruna flätade band som handsyddes på plats.

Brudgummen valde en buteljgrön ulldrapé och vi sydde upp klassiska “highrisers”, byxor som går hela vägen upp till den klassiska midjan, formsydda och pressade för den rätta militäriska formen.

Till byxorna skapade vi en jacka med snörmakerier både fram och bak och jackan fodrades med ett grönt paisleymönstrat foder.

 nov142 001nov142 002feb2015 003feb2015 004

foto: Thomas Sjöstrand
foto: Thomas Sjöstrand
Brudpar feb 2015. Foto: Thomas Sjöstrand.
Brudpar feb 2015. Foto: Thomas Sjöstrand.

IMG_5677

foto: Thomas Sjöstrand
foto: Thomas Sjöstrand

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *