Laga, lappa, ändra

Visst känner vi igen dessa vanliga problem:

 1. Illasittande kostym
 2. Ytterrock där fodret och fickpåsarna är helt slut, knapparna hänger lösa och passformen är inte längre vad den var…AfHHVQ2
 3. Byxor som sitter osmickrande och benvidd som känns mer 1990 än 2010-tal…
 4. Jackan som är i perfekt skick bortsett från en detalj som retsamt nog “dog” långt före resten…
 5. Kläder som sitter obekvämt…
 6. Kläder som du känner är nästan rätt men någonting känns fel…
 7. Kläder som inte längre sitter som de ska…
 8. Äldre plagg som du inte vågar laga själv eller lämna till vem som helst…
 9. Den ärvda brudklänningen som du skulle vilja gifta dig i, om den bara inte hade så töntig halsringning…
 10. Din trotjänare som du vägrar skiljas ifrån trots att sambon tycker du ska kasta den…
 11. Brudklänningen som kom i ett paket från Kina men som inte alls sitter som på fotot..
 12. Du har dammsugit nätet och alla butiker i stan och till slut hittat ett plagg som är tillräckligt nära det du vill ha men något är fortfarande fel…

Tack och lov har alla dessa dilemman lösningar!

1. Kostymer kan ändras så länge de är tillräckligt nära din egen storlek, helst max en storlek större, absolut inte en för liten storlek. Byxuppläggning kostar ca 3-400 kr, kavajändringar varierar beroende på omfattning.

2. Det är otroligt hur yllekappor och rockar kan renoveras! Jag utför ren hjärt- och lungräddning på din älsklingsrock, inklusive tvätt, foderbyte och nya fickpåsar och allmän koll från: 2500 kr, mer om passformen ska sys om.600x749x1930sstyl.jpeg.pagespeed.ic.YlVQ3aPiTc

3. Så länge byxorna inte är alldeles för små eller flera storlekar för stora så går det att göra en hel del. Det går att ta in benvidd samt minska vidd under rumpan för ca 600 kr.

4. Jag är inte jättebra på att byta ut tryckknappar men jag byter blixtlås, helst sådana som inte har blivit perforerade av tryckknappar… pris: från 400 kr upp till 800 kr. Fickpåsar och foder, pris på förfrågan.

5. Det bästa är att du kommer förbi så kan vi diskutera var felet ligger och vad som kan göras. Ibland kan jag designa om plagget åt dig, om du vill.

6. Kanske är det så att plagget faktiskt sitter som det ska och att du bara behöver få höra det, eller så har du rätt och något behöver göras. Vi diskuterar tillsammans.

7. Jag har kunder som kommer förbi med ett nytt lass ibland, så att deras garderob sedan stämmer bättre. Antingen är det hela garderoben eller älsklingsplagget som behöver tittas över. Vi provar och diskuterar tillsammans vad som går att göra.

8. Jag kan min dräkt- och textilhistoria mycket väl efter att ha läst det på högskolan och av eget brinnande intresse, i många år. Jag började min bana som tonåring med att handsy historiska dräkter, och efter fullgjord skräddarutbildning med alla de specialknep som hör till är jag mycket bra på att respektfullt ta hand om äldre plagg. (Jag älskar dem.) Jag samlar också på äldre/antika knappar, spännen och spetsar så att jag kan byta ut trasigt och borttappat mot sådant som ser helt rätt ut.

9. Se punkt 8. Jag har hittills ändrat ett stort antal ärvda brudklänningar, utan att mormor satt kaffet i halsen. Kom förbi och diskutera.

10. Ibland har sambon rätt men ibland inte alls. Vid tvekan, tillfråga ett proffs först!

11. De är bra på att stajla de där fotona, kineserna… Kom förbi så kan vi se om det går att lösa. Räkna med att större ombyggnationer kostar över 1000 kr.

12. Kom förbi och visa vad som saknas!

 Skaffa hjälp!   Tänk på att det är gratis att fråga 🙂

Beställningar över 600 kr delbetalas med 50% vid inlämning. Jag tar kontant / Swish / kort

vanliga ändringar:

 • herrkostymer – ta in vidd, korta ärmar, forma om och lägga upp byxben, korta axlar, hjälpa till med måttagning
 • brudklänningar – renovera, designa om, dekorera, sy in, lägga ut, korta
 • pälsar – korta, ta in vidd samt sy om den bortklippta biten till stola/halsduk
 • klänningar – bygga om, korta, dekorera
 • vinterkappor – bygga om, renovera, byta foder, finslipa på passformen
20151007_18223620151015_17030520151015_170250