Om mig

Välkommen till min verkstad!

Jag gissar att du sökt dig hit för att du behöver en skräddare / är sugen på skräddarsytt / behöver råd och tips / är nyfiken…

Du kanske ska doktorera, gifta dig, prästvigas, gå på bal, bli snyggast på jobbet, starta eget och vill ha min hjälp, söker någon som kan hålla en kurs eller föreläsning, laga din älsklingskavaj eller skänka bort ett presentkort till någon du vill skämma bort.

Du kanske är lite nervös, skrädderi är ju en investering men du har ändå tagit dig hit, vilket är ett steg på vägen!

Det du nu kommer att beställa är slowfashion…

Skrädderi är faktiskt den typ av klädframställning där villkoren är som de ska vara. Plaggen sys för att hålla, ännu bättre: de sys för att kunna skötas om. Ett riktigt skräddarsytt plagg sys i material som åldras med stil, precis som du. Alla delar får den uppmärksamhet som de förtjänar och du hinner vara med och uppleva hela processen. Och tro mig, detta är inte shopping, det är en kollaboration mellan dig och mig.

Jag kan hjälpa dig…

Jag skulle kunna lära mig att laga min cykel själv, men jag ids inte. Låt mig göra det jag gör bäst så får du tid över att göra dina saker väl!

 

vem är Ellen?

kurs2014 (164x177)

Jag lever för min familj och vänner men också, nästan lika mycket, för ylle, siden, mönsterkonstruktion, antika knappar, mat och vin, naturupplevelser, fantasy, arkeologidokumentärer och riktigt bra tv- serier.

Min firma är resultatet av en barndom av intensivt tecknande och skapande, en konstnärlig släkt, en tidig passion för kulturhistoria, sju år i en medeltidsförening och nyfikenhet för alla former av traditionella tekniker.  Med ena benet i det teoretiska och det andra i det handfast praktiska så har jag lyckats kombinera ihop en bakgrund i universitetsvärlden med skrädderi, formgivning och undervisning, mitt eget recept.

Min nyfikenhet driver mig mer än något annat och jag hänger lätt med på mina kunders olika idéer. Som skräddare är jag fantasifull men handfast, långsam men punktlig och jag drivs av mötet mellan mig och mina kunder. Beställningsjobb är min grej, det är helt enkelt roligare att formge åt andra än åt mig själv!